Brian Keaney

Vuonna 2007 jaettu ensimmäinen Ornamo Design Award (15 000 euroa) myönnettiin keraamikko Brian Keaney:lle uusien Tonfisk-tuotteiden suunnittelua varten. Ornamo Design Awardin saajan valitsi viidestä ehdokkaasta Ranskan Design museon johtaja, kuraattori Mme Béatrice Salmon.

Irlantilaissyntyinen Brian Keaney on Suomessa toimiva muotoilija ja yrittäjä, joka yhdessä Tony Alfströmin kanssa on luonut kansainvälisesti tunnetun Tonfisk Design -tuotemerkin. Vuonna 1999 perustettu yritys on onnistunut muotoilullisten ja tuotannollisten tavoitteiden lisäksi myös markkinoinnissaan ja myy tuotteitaan yli 30 maahan.

Brian Keaneyn laadukas oivaltava käsityömuotoilu ja esteettinen muotokieli Tonfisk malliston luojana, on tunnustuksen ansaitseva ja kannustava esimerkki pienenkin taidekäsityöyrityksen mahdollisuuksista tämän päivän kansainvälisessä kilpailussa. Lahjakkaan käsityömuotoilijan huippuunsa kehittämä valmistus ja laatu, takaavat tuotteille pysyvän asiakaskunnan. Saavutetun menestyksen jatkuvuuden ylläpitäminen vaatii uusia tuotteita ja uusien tuotteiden suunnittelu ajallisia ja taloudellisia resursseja. Stipendi myönnetään uusien mallistoa laajentavien tuotteiden suunnittelua varten”, todetaan palkitsemisperusteluissa.

Vuonna 2007 jaettujen Ornamo-säätiön apurahojen kriteereinä olivat erityisesti arvokas kulttuurillinen hanke, Suomen muotoilun tunnettavuutta ja yhteistyötä teollisuuden ja kaupan kanssa edistävä, kansainväliseen toimintaan liittyvä suunnittelu, tuotesarja/tuote tai mallisto.