Marita Huurinainen

Ornamo Design Award 2009 (10 000 euroa) myönnettiin  muotoilija Marita Huurinaiselle. Huurinainen sai palkinnon taivutetuista puukengistä koostuvan WAVE-mallistonsa ansiosta. Palkinnon saajan valitsi tekstiilitaiteilija Ritva Puotila.

Muotoilija Marita Huurinaisen taivutettu puukenkämallisto Wave on pitkäjänteisen tuotekehityksen tulos, jonka innovatiivinen materiaalinkäyttö puhuttelee. Kengän pohjana on käytetty huonekaluteollisuudessa tyypillistä taivutettua vaneria. Perinteisen puukengän jäykkä puupohja on Huurinaisen puukenkämallissa miellyttävän joustava. Korko taittuu hauskasti samasta kappaleesta kuin pohja. Kengän ulkomuotoa voi varioida loputtomasti vaihtamalla päällisosan materiaalia ja muotoa. Ensimmäisen kaupallisen Wave-malliston ilmettä piristävät eri puulajeista puristetut pohjat. Kenkiä ei ole värjätty, vaan värit tulevat eri puulajeista. Kengät valmistetaan alusta loppuun saakka Suomessa. Kenkä on saanut patentti- ja rekisterikeskuksen mallisuojan.

Wave on kehityskelpoinen ja funktionaalinen oivallus sekä lupaus jostain enemmästä. Materiaalien käsittely ja muodon tuottaminen on innovatiivista. Muotokieli on rohkeaa ja puhdasta. Puukengät valmistetaan teollisena sarjatuotantona ja valmistus on ympäristöystävällistä, joten tuoteidea ansaitsee Ornamo Design Award 2009 -palkinnon”, tekstiilitaiteilija Ritva Puotila perustelee valintaansa.