Susan Elo

Vuoden 2011 Ornamo Design Award (20 000 euroa) myönnettiin sisustusarkkitehti SIO, Susan Elolle ja hänen suunnitteilla olevalle Design Senior -kalustekonseptille. Palkinnon saajan valitsi talousalan vaikuttaja, Oras Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos, Pekka Paasikivi.

Pekka Paasikivi perustelee Elon valintaa seuraavasti: ”Susan Elon työssä on selkeä liikeidea, joka on suunnattu kasvavalle asiakasryhmälle – ikääntyvälle väestölle. Design Senior –konseptissa yhdistyvät tuote ja palvelu, sekä uusi tapa toimia. Kokonaisuudessa on paljon potentiaalista lisäarvoa, riittävän suuri kohderyhmä, ja idea, joka mahdollistaa konkreettisen vaihtoehdon laitoshoidolle. Konseptissa on yhteiskunnallista näkökulmaa, jossa edistetään senioreiden hyvinvointia ja laadukasta elämää. Innovaatiota tässä kokonaisuudessa on kokonaisvaltainen liikeidea, jossa on mahdollista synnyttää hyvää liiketoimintaa. Onnistuessaan siitä voi tulla menestynyt vientituote.

Design Senior on kokonaiskonsepti, joka sisältää kalustemalliston kotona asuville senioreille sekä tuotteiden korjaukseen, huoltoon ja muunneltavuuteen liittyvät palvelut. Design Senior on suunniteltu senioreille, jotka tarvitsevat lisätukea liikkumiseen ja kotona pärjäämiseen. Konseptin päämääränä on lisätä kotona asumisen edellytyksiä ja näin vaikuttaa hyvinvointiin. Tuotteiden ominaisuutena on pitkäikäisyys, esteettisyys ja muunneltavuus eri tilanteissa.

Susan Elo on aloittanut Design Senior -kokonaiskonseptin suunnittelemisen vuonna 2010 ja Ornamo Design Award –palkinnon myötä hän pääsee jatkokehittämään konseptia.
Tämän päivän seniorit ovat aktiivisia ja arvostavat estetiikkaa. Laitosasumisen sijaan he haluavat asua kotona mahdollisimman pitkään. Senioreille tarkoitettujen kodintuotteiden ja niitä tukevien palveluiden tuotekehitys kaipaa tuoreita ideoita ja todellista piristysruisketta. Tilaa uusille innovaatioille ja kauniille vaihtoehdoille on Suomen lisäksi varmasti myös ulkomailla. Design Senior on enemmän kuin kalustesarja – se on visio tyylikkäästä senioribrändistä, jossa yhdistyvät skandinaavinen muotoilu, suomalainen teknologia ja eettiset arvot”, kertoo Elo konseptistaan.